Skip to main content

Elak Menjadi Mangsa Scam : Semak Info Penjual Di Laman Web Khusus Ini

Perkembangan arena internet turut membawa salah satu gejala negatif baru, dimana ramai yang berlakon menjadi penjual barangan atau perkhidmatan – sekaligus menipu para pembeli dan orang ramai di luar sana.
Terdapat beberapa kaedah ringkas untuk mengelakkan penipuan – termasuk menyemak terlebih dahulu apa kata orang ramai mengenai sesuatu penjual, atau mendapatkan produk atau perkhidmatan daripada pengedar rasmi. Disamping itu, anda juga boleh mengambil langkah proaktif dengan menyemak terlebih dahulu maklumat penjual melalui laman khusus yang disediakan oleh Polis Diraja Malaysia.
Melalui portal berkenaan, pengguna hanya perlu memasukkan nombor akaun bank penjual – dan ia akan memaparkan sama ada penjual berkaitan mempunyai laporan jenayah komersil ataupun sebaliknya.
Untuk makluman, ia menggunakan pangkalan data berasaskan kepada laporan yang pernah dibuat oleh para mangsa berkaitan dengan seseorang penipuan dan ia memaparkan keputusan daripadanya. Sekiranya tiada laporan pernah dibuat, maka kebarangkalian ia dipaparkan adalah sedikit rendah.
Walaubagaimanapun, untuk mengelakkan anda menjadi mangsa scam, portal ini mungkin serba sedikit boleh membantu anda dalam mengelakkan penjual yang berhasrat tidak baik.   SUMBER DARIPADA AMANZ 

Best Corporate Team Building Malaysia 2018

Faculty of Training Education in Corporate Team Building. inHouse & Outdoor Training. Leadership Development.
We Are Establish Training Provider in Malaysia 2018. We Create A Dynamic Team, Team Spirit, Effective Communication For A Sustainable Future in Organisation. We Combine Knowledge, Experience Success With Environmental Protection And Social Responsibility. Through Human Behaviour, Innovation.Creativity And Earth Environment We Are Enable Our Customers in Nearly Every Industry To Meet The Current And Future Needs Of Society

2 HARI

DUAL LANGUAGE

HRDF CLAIMABLE

Latihan@masadahtime.com

inHOUSE

WORKING GROUPING

MOF REGISTERED

MANAGEMENT GAMES

INTERESTING GAMES

PROFESSIONAL TRAINER

+6013 275 9442

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.