Skip to main content
Dalam mana mana laman web telah dinyatakan cara-cara untuk membuat pembayaran bagi pembelian dalam talian. Sistem pembayaran yang disediakan ialah pembayaran secara ” Bank Transfer “ atau pindahan wang antara bank.
Pada kebiasaannya pelanggan membuat bayaran untuk pembelian melalui ” Bank Transfer “ iaitu melalui Maybank2u, CIMB Click dan lain lain bank yang boleh membuat pindahan wang. Majoriti pelanggan menggunakan sistem pindahan wang melalui Maybank2u dan CIMB Clicks. Dengan adanya sistem ini ianya dapat memudahkan pelanggan atau masyarat untuk membeli dan membuat bayaran dan tidak perlu lagi pergi ke kaunter bank untuk membuat sebarang pindahan wang.
Pelanggan perlu mengisi maklumat seperti nama,alamat,nombor telefon, email dan sebagainya untuk diproses apa jua pesanan yang dilakukan. Sebelum bayaran dibuat untuk meneruskan pindahan wang pelanggan perlu memastikan dan menyemak sama ada barang yang dibuat pesanan tu adalah tepat. Setelah itu pelanggan boleh memilih sistem bank untuk membuat bayaran dan memasukkan nombor akaun untuk prosess bayaran.
Oleh itu, setelah selesai membuat pembayaran,pelanggan perlu mencetak resit bayaran dan menghantar kepada penjual bagi membuktikan proses pembayaran yang telah dilakukan. Kemudian barang yang telah dibuat melalui pesanan tersebut akan diprosess dan kemungkinan barang ini akan diterima oleh pelanggan dalam tempoh minima 3 hari waktu bekerja dan prosess ini bergantung kepada mana syarikat yang menyediakan perkhidmatan kiriman pos.

Sistem Pembayaran Perniagaan Online

Module : Online Marketing
Duration : 2 Hari
Masa : 8.00 am – 5.00 pm
SLOT  1 : What is Online Marketing
SLOT 2 : Market in FB & Instagram & Social Media
SLOT 3 : WebSite , SEO , Blasting eMail etc
Professional Lecture & Trainer
Methodology : Video,Experience , Presentation
Sijil Penyertaan , Jamuan Ringan
SLOT 4 : Google & Yahoo & Microsoft MSN
SLOT 5 : Cyber Crime , Scammer, Fake Account
SLOT 6 : Malaysian Law

Online Marketing

Syarikat Kami Adalah Penyedia Latihan Yang Berdaftar Dengan HRDF Dan MOF. Sila Hubungi Pihak MasaDahtime Untuk Tujuan Kertas Cadangan Serta Modul. Pembentangan Rancangan Latihan, Kertas Kerja atau Sebut Harga. Pihak masaDahtime Amat Mengalukan Kerjasama Daripada Pihak Anda.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.